İSTANBUL / KADIKÖY - Mehmet Karamancı İlkokulu

Erhan DEMİRYAS - Okul Müdürü

ÖZGEÇMİŞ

26.05.1966 tarihinde Kastamonu İli Araç İlçesi Kirazlı Köyü`nde doğdu. İlkokulu köyünde,  Lise öğrenimini 1984 yılında İstanbul’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Yüksek Okulundan 1987 yılında mezun olarak 02.11.1987 tarihinde Şanlıurfa Merkez Öğütçü Köyü İlkokulunda Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladı. 1996-2003 yılları arasında Kastamonu Araç Boyalı Ertürk Yöndem Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda Müdür Yardımcılığı, Müdür Başyardımcılığı ve Okul Müdürlüğü yaptı. Anadolu Ün. A.Ö.F. Lisans Tamamlama Programını tamamladı. 2006 yılında Uzman Öğretmenlik Sınavını kazanarak Uzman Öğretmenlik ünvanını almıştır. 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu´nun 6. maddesi gereği yapılan sınavda başarılı olarak  16.12.2022 tarihinde Başöğretmenlik ünvanını almıştır. 2013 yılında Sabahattin Zaim Üniversitesi-Marmara Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Yüksek Lisansını yaptı. 2005-2010 yılları arasında İstanbul Ataşehir Hasan Leyli İlköğretim Okulunda Müdür Yardımcılığı yaptı. 2009 yılında yapılan Görevde Yükselme Sınavını kazanarak okul müdürlüğüne hak kazandı. 08.02.2010-14.08.2018 tarihleri arasında Ataşehir  Halil Atamavcı İlkokulu’nda, 14.08.2018-01.08.2023  tarihleri arasında Kadıköy Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu’nda okul müdürlüğü yapmıştır. 01.08.2023 tarihinde  okulumuza Okul Müdürü olarak atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen çok sayıda Hizmetiçi Eğitim, Seminer ve Kurslara katıldı.  2022 yılında Uluslararası Eğitim ve Araştırmaları Dergisinde “Öğretmenlerin Mesleki Kimlik Tipolojilerinin İncelenmesi”& “Examination Of Teachers´ Professional Identity Typologies” konulu ve Ulusal  Eğitim Araştırmaları Dergisinde Okul Müdürlerinin Öğretmenlere Güveninin Tespit Edilmesi”& “Determining School Principals´ Trust In Teachers” konulu makaleleri yayınlandı.

Çeşitli projelerde, çalışmalarda ve yapmış olduğu başarılı görevlerden dolayı Bakanlık,Valilik, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Makamlarınca, Teşekkür, Takdir Belgeleri, Bakanlık Aylıkla Ödüllendirme, Başarı Belgeleri, Üstün Başarı Belgeleri ve Milli Eğitim Bakanlığınca verilen Ödül Belgesi  ile ödüllendirildi.